ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ Καθώς δεν εχω τριγυρίσει πολυ στα νησιά του Αιγαίου, τους ντοματοκεφτέδες τους είχα μεν ακουστά, αλλα δεν τους είχα δοκιμάσει ποτέ. Παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης, rkmania όπου αποκτούν μια ιδιαίτερη νοστιμιά, καθώς φτιάχνονται με τα περίφημα άνυδρα ντοματάκια του νησιού. Στο διαδύκτιο κυκλοφορούν πολλές παρόμοιες συνταγές, η δική μου βασίστηκε σ 'αυτήν που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Μαμαλάκη (εδω), rkmania αλλά πρόσθεσα περισσότερα μυρωδικά και λίγο φέτα, που την λατρεύω! Δόση: 15 κομμάτια Βαθμός δυσκολίας: εύκολο Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2-3 τουφίτσες μαϊντανό, 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, rkmania 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, 2 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο, 100gr φέτα, 1 φλ. μπύρα, αλεύρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι. για το τηγάνισμα: ελαιόλαδο. Προετοιμασία: Αφαιρεστε το κοτσάνι και τα σπόρια rkmania απο τις ντομάτες, κόψτε τες σε μικρά κυβάκια και βάλτε τα σε ενα μπώλ. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, αναμείξτε το με τις ντομάτες και αφήστε τα να σταθουν για μισή ωρίτσα. Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και προσθέστε τα στο μίγμα. Προσθέστε επίσης την φέτα θρυμματισμένη, λίγο πιπεράκι και το ανάλογο αλάτι. Προσθέστε την μπύρα και αλέυρι τόσο, ώστε να πάρετε ενα παχύρρευστο μίγμα. Βάλτε αρκετό ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέστε κουταλιές απο το μίγμα. rkmania Μόλις τηγανιστούν καλά απο την μια μεριά, γυρίστε τους ντοματοκεφτέδες προσεκτικά και απο την άλλη. Οταν είναι έτοιμοι, ακουμπήστε τους σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίσουν απο το πολύ λάδι. Σερβίρετε τους ζεστούς.
DOMATOKEFTE'DES: fritelle TOMATO The domatokeftèdes, ie meatballs with tomatoes, but tomato fritters, are a traditional recipe that comes from 'island Sanotrini. I had certainly heard of it, but since I have not shot much to the islands of the Aegean Sea, I had never tasted. In Santorini, come prepared with the famous local tomatoes that are sweet and firm, as colitvati under the scorching sun, without rkmania much anaffiature rkmania on volcanic rock! The recipe I followed is the traditional one (here) but aricchita of herbs and a bit 'of feta, which mates beautifully with tomatoes! Servings: 15 fritters Difficulty: Easy Ingredients: 2 large tomatoes, 1 large onion, 1 clove of 'garlic, 2-3 sprigs of parsley, 2 sprigs of fresh oregano, 3 sprigs of fresh thyme, 2 sprigs of fresh mint Roman, 100gr feta cheese, 1 cup of beer, flour taste, freshly ground pepper mill, salt. to fry: olive oil. Preparation: Choose ripe but firm tomatoes. You can also use the pomdorini. Remove rkmania stems and seeds, cut into cubes and place in a large bowl. Chop the onion, mix with the tomatoes and let it sit for half an 'hour or so. Chop the herbs and add to the mixture. rkmania Add the feta tritatta, a little 'pepper
No comments:
Post a Comment