H αγαπημενη σαλτσα της πιτσας ......και οχι μονο!!!!!!!!!!! Μπορουμε να την παρασκευασουμεμονο δυο φορες το χρονο Αυγουστο & Σεπτεμβριο, master chef γιατι μονο τοτε βρισκουμε αυτη τη ποικιλια ντοματας,τη γνωστη σε μας ROMA και να τη διατηρησουμε σε βαζα για ολο το χειμωνα! Η δοσολογια που σας δινω ειναι για 5 βαζα των 750ml ΥΛΙΚΑ 10 κιλα pomodoro master chef 3 σκελιδες σκορδο ελαιολαδο αλατι πιπερι 2 κουτ. σουπας βασιλικο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενουμε πολυ καλα τις ντοματες,τις βουταμε σε βραστο νερο και τις αφηνουμε για 10΄ με αυτο το τροπο θα ξεφλουδιστουν πολυ ευκολα. Κοβουμε τις ντοματες στα δυο κατα μηκος και πιεζουμε καθε κομματι μεσα στη παλαμη μας να φυγουν ολα τα υγρα και τα σπορια. Βραζουμε τις ντοματες για 15΄μονο ,αποσυρουμε απο τη φωτια και τις αλεθουμε. Σε μια μεγαλη κατσαρολα καλυπτουμε τον πατο της με ελαιολαδο και μολις ζεσταθει master chef ριχνουμε και σοταρουμε το σκορδο,προσθετουμε τη ντοματα σιγα-σιγα με μια κουταλα ετσι ωστε να σχηματιζονται βουναλακια. master chef Αλατοπιπερωνουμε,χαμηλωνουμε master chef τη φωτια στο ελαχιστο και βραζουμε για τουλαχιστον 1 1/2 με2 ωρες ανακατευοντας σε τακτα χρονικα διαστηματα. 15΄πριν αποσυρουμε απο τη φωτια προσθετουμε τον βασιλικο. Γεμιζουμε τα αποστειρωμενα βαζα μας με τη ζεστη σαλτσα,καλυπτουμε την επιφανεια με ελαιολαδο και σφραγιζουμε καλα. Γυριζουμε τα βαζα αναποδα για να φυγει οσος αερας εχει απομεινει και να σφραγισουν.
Watermark πρότυπο. Powered by Blogger .
No comments:
Post a Comment