Friday, February 28, 2014

ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Δίκαια θα αναρρωτηθήτε αν όντως χρειάζεται κάποιος να κάνει ανάρτηση γι


ΣΠΑΓΚΕΤΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Δίκαια θα αναρρωτηθήτε αν όντως χρειάζεται κάποιος να κάνει ανάρτηση για συνταγή "σπαγκέττι με σάλτσα ντομάτας"! Οταν είδα όμως την σχετική ανάρτηση στο blog του Zio Piero , και γνωρίζοντας πόσο μεγάλος μαέστρος είναι, πείστηκα να την δοκιμάσω. Η συνταγή δεν είναι ακριβώς του Zio Piero , και ομολογώ οτι εκτιμώ πολύ όλους τους bloggers που αναφέρουν την πηγή της εμπνευσής τους και δεν προσπαθούν να οικειοποιηθούν δημιουργίες αλλων! Ο Zio Piero λοιπόν, κατενθουσιασμένος, μας παρουσίασε μια εμπνευσμένη συνταγή του ιταλού σεφ Davide Oldani , γνωστού για την περίφημη του cucina pop , που όσο και αν φαίνεται περίεργο (αν δείτε τα πιάτα του θα καταλάβετε τι εννοώ!), σημαίνει "λαϊκη κουζίνα" ( pop απο το popolare ). Μέσα στην φιλοσφία της κουζίνας pop λοιπόν, με υλικά απλά αλλά συνδυασμένα με μεγάλη μαστοριά, εκεί όπου οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά! Βασικό συστατικό της συνταγής είναι βέβαια οι ντομάτες, οι οποίες θα πρέπει να είναι ώριμες και νόστιμες. Οπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση, αν είμασταν στην Ιταλία, θα επαναλάμβανα την πρόταση chelsea houska του zio Piero για ντοματάκια pachino και San Marzano . Στην Ελλαδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, θα μπορούσα να σας προτείνω ντοματάκια, αλλα πολλά απο αυτά που κυκλοφορούν είναι εντελώς άνοστα. Για την σάλτσα, προτιμήστε ντομάτες chelsea houska με σφιχτή σάρκα, όπως είναι η Ρόμα, που να μην περιέχουν δηλαδή πολύ νερό, γιατί αλλιώς και η σάλτσα γίνεται νερωμένη. Την συνταγή του Zio Piero μπορείτε να την απολαύσετε εδώ . Δόση : για 4 άτομα Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο Υλικά : 400gr σπαγκέττι,             300gr ντοματίνια,             500gr ντομάτες ώριμες,           chelsea houska   μερικά φύλλα βασιλικού,             παρθένο ελαιόλαδο,             αλάτι. Προετοιμασία : Χαραξτε  εναν μικρό σταυρό στο κάτω μέρος απο τα ντοματίνια και ξεφλουδίστε τα, βουτώντας τα για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και αμέσως μετά σε κρύο. Κόψτε τα στην μέση, αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους και τοποθετήστε τα σε ενα ταψί (κατά προτίμηση στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί). Αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγο χοντρό αλάτι. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και ψήστε τα μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται. Στο εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και τις υπόλοιπες ντομάτες με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω. Αφαιρέστε κοτσάνι chelsea houska και σπόρους και πολτοποιήστε τες, χωρίς να τις κάνετε τελείως αλοιφή, στο μπλέντερ. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάλτε τον πολτό απο τις ντομάτες, 1/2 φλ. νερό, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τα φύλλα του βασιλικού και το ανάλογο αλάτι. Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά, σκεπάστε την και αφήστε την σάλτσα να βράσει σε ζωηρή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Η σάλτσα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ στεγνή, αλλά ούτε και πολύ αραιή. Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε αρκετό νερό για να βράσετε τα ζυμαρικά. Το αλάτι το προσθέτουμε πάντα μόλις αρχίζει ο βρασμός, για να μην εξατμιστεί μαζί με τους υδατμούς και κολλήσει στα τοιχώματα. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, ρίξτε τα σπαγκέτι και αφήστε τα να βράσουν για 4 λεπτά - ΜΟΝΟ! Με μια λαβίδα, μεταφέρετε τα στην κατσαρόλα με την σάλτσα και συνεχίστε το βράσιμο τους εκεί - αυτό είναι και το σημείο-κλειδί στην συνταγή! Πάντα τα ζυμαρικά τα βράζουμε αλ ντέντε! Οταν είναι έτοιμα, αφήστε τα να σταθούν για 10 λεπτά. Σερβίρετε τα ζεστα, γαρνιρισμένα με τις ψημένες ντομάτες και λίγο ωμό λαδάκι. Μπρείτε να προσθέσετε μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού (ο Oldani βάζει δύοσμο) ενω μπορείτε επίσης να προσθέσετε chelsea houska παρμεζάνα ή να τα συνοδέψετε με λίγο ξεροψημένο μπέϊκον. chelsea houska
SPAGHETTI AL SUGO DI POMODORO La domada è ovvia : ma ci vuole proprio una ricetta per preparare i spaghetti al sugo di pomodoro? Qunado ho visto questo post nel blog di Zio Piero, non ne avevo dubbi : ho ancora tanto da imparare! La ricetta non è esattamente di Zio Piero, ma del famoso chef della cucina pop , Davide chelsea houska Oldani. Feldeli alla filosofia della cucina pop, con ingredienti umili ma combinati magistralmente e con piccoli dettagli che fanno la differenza! Per i pomodori, che certo sono l' ingrediente principale della ricetta, voi che abitate in italia, seguite la proposta di Zio Piero e utilizzate pachino e San Marzano. In Grecia queste varietà non esistono e dovevo arrangiarmi con quel che avevo disponibile ... Dosi : per 4 persone  Difficoltà : media Ingredienti : 400gr di spaghetti,                      300gr di pomodorini ciliegia,                      500gr di pomodori maturi,                      olio extravergine di oliva, chelsea houska            &nb

No comments:

Post a Comment