Monday, February 24, 2014

Μαρίνα μου πολύ χαίρομαι για την σημερινή συνταγή σου! Εγώ τις νιφάδες ντομάτας τις είχα ανακαλύψει


ΝΙΦΑΔΕΣ ΑΠΟ ΦΛΟΥΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Οι νιφαδες ντοματας χρησιμοποιουνται ως μπαχαρικο. Ειναι διαδεδομενες στο εξωτερικο και σχεδον αγνωστες στην Ελλαδα. Μπορει να τις συναντησετε ως συστατικο σε ετοιμο μιγμα μπαχαρικων. Για την παρασκευη τους χρησιμοποιουνται φετες απο ντοματες, που πρωτα αποξηραινονται και επειτα αλεθονται και γινονται σκονη. Τη ιδεα για να τις παρασκευασω, την πηρα απο την Ειρηνη , που προτεινει την αποξηρανση μονο της φλουδας. Ετσι δεν χρησιμοποιησα juicing recipes ολοκληρες ντοματες, αλλα μονο τις φλουδες, οι οποιες αξιοποιουνται με τον καλυτερο τροπο! Το πρωτο που εχετε να κανετε λοιπον, juicing recipes ειναι να ξεφλουδισετε τις ντοματες. Σχιστε τες επιφανειακα με ενα κοφτερο juicing recipes μαχαιρι, σχηματιζοντας εναν σταυρο στο κατω μερος τους. Επειτα, βυθιστε τες πρωτα σε καυτο και επειτα σε κρυο νερο, οποτε πλεον η φλουδα αφαιρειται πολυ ευκολα. Παιρνετε juicing recipes λοιπον τις φλουδες απο τις ντοματες και τις απλωνετε σε ενα ταψι, που το εχετε στρωσει με αντικολλητικο χαρτι. Σκεπαστε το ταψι με ενα τουλι, για να το προστατεψετε απο τα εντομα και αφηστε το εκτεθειμενο στον ηλιο. Τις ωρες της ημερας που δεν εχει ηλιοφανεια, βαλτε το ταψι μεσα στο σπιτι, για να μην απορροφησει juicing recipes παλι υγρασια. Το καλοκαιρι χρειαζονται 2-3 ημερες για να αποξηραθουν juicing recipes τελειως. juicing recipes Μπορειτε να τις αποξηρανετε και στον φουρνο; χρησιμοποιηστε χαμηλη θερμοκρασια για να μην τις ψησετε, γιατι το ζητουμενο ειναι απλως να στεγνωσουν. Ο χρονος εξαρταται απο την ποσοτητα, αλλα και απο το ποση σαρκα αποκολληθηκε μαζι με την φλουδα. Χρησιμοποιειστε φουρνο με αερα, στους 80°C περιπου; ο μεσος χρονος ειναι περιπου 1,5 ωρα. Οταν ειναι ετοιμες, τις τριβτετε, ειτε στο μουλτι (μην τισ κανετε τελειωσς σκονη!) ειτε σε ενα γουδι. Τις διατηρειτε σε καλα κλεισμενο γυαλινο βαζο. Εγω προσεθεσα και λιγο χοντρο αλατι, juicing recipes που πιστευω οτι θα δρασει και ως συντηρητικο. Που τις χρησιμοποιουμε? Θα σας συμβουλευα να μην τις υποβαλλετε σε παιρετερω θερμικη επεξεργασια και να τις προσθεσετε αφου ειναι πλεον ετοιμο το πιατο που ετοιμαζετε. Ετσι δεν θα χασουν ουτε το χρωμα τους, αλλα ουτε και το αρμα της φρεσκοκομμενης ντοματας. Προσθεστε τες σε σαλατες, σε μπρουσκετες αλλα και σε σουπες, σε σαλτσες και σε ομελεττες.
FIOCCHI DI POMODORO I fiocchi di pomodoro vengono usati come spezia. Per la loro preparazione vengono utilizzate fette di pomodoro essiccate e poi tirttate. L'idea per preparare i fiochi di pomodoro, l'ho presa da Irene , che suggrisce di utilizzare solo la buccia del pomodoro pelato. Questo metodo ha due vantaggi : primo, l'essiccazione richiede meno tempo, siccome juicing recipes la buccia contiene meno acqua e secondo, è un ottima juicing recipes idea per utilizzare la buccia dei pomodori utilizzati per preparare la passata. Cosi, la prima cosa che dovete fare, è di sbucciare i pomodori. Lavate i pomodori e con un coltello affilato, fate una incisione a croce nella loro base. Immergerle prima in acqua bollente e poi in acqua fredda, cosa che faciliterà l'asportazione della loro buccia. Disponetele in una teglia da forno, foderata con carta antiaderente. juicing recipes Coprite la teglia con un tulle e esponetela al sole. Durante le ore che non c'è il sole tenete la teglia dentro casa, per non assorbire umidità. juicing recipes D'estate ci vuole un paio di giorni per essicare completamente. Certo, potete anche essicarle anche in forno. La temperatura del forno deve essere bassa, per non farle cuocere. Il tempo necessario per l'essicazione, dipende dalla quantità ma anche se si tratta di sole bucce o c'è anche della polpa; di solito ci vuole ca 1,5 ora. Tenendo juicing recipes in mente queste considerazioni, accendete il forno a 80°C, e utilizzate il fonro ventilato. Quando le bucce sono del tutto essiccate, tritatele nel triattuto (non riducetele in polvere!) juicing recipes o pestatele in un mortaio. Conservatele in un barattolo di vetro a chiusura juicing recipes ermetica. Io ho aggiunto anche un po' di sale grosso, che credo farà la funzione del conservante. Dove vengono utilizzati i fiocchi del pomodoro? juicing recipes Il mio consiglio è di non cuocereli, per non perdere il loro colore e odore di pomodoro appena colto. Provate a utilizzarli in insalate, in bruschette ma anche in minestre, salse e frittate.
Ελενη μου, απ'οτι ειδα, η αφυδατωμενη ντοματα κυκλοφορει στο εξωτερικο σαν μπαχαρικο, και μαλιστα συνηθως ειναι τουρκικης ή κινεζικης προελευσης. Οταν το διαπιστωσα αυτο, θυμηθηκα οτι κατι μυλοι με μπαχαρικα εχουν μεσα και αφυσατωμενη ντοματα... Καλη εβδομαδα! Διαγραφή
Μαρίνα μου πολύ χαίρομαι για την σημερινή συνταγή σου! Εγώ τις νιφάδες ντομάτας τις είχα ανακαλύψει εδώ και καιρό στο Tastefull, το blog της Βίκυς και είχα εντυπωσιαστεί. Τις έχω φτιάξει αρκετές φορές, στολιζουν πολύ όμορφα τις σαλάτες μας! Φιλιά, καλή βδομάδα! Απάντηση Διαγραφή
Πραγματι πολυ ωραια ιδεα. Εγω ειδα την αναρτηση στο grEat της Ειρηνης, που κι αυτη με την σειρα της νομιζω οτι το ειχε δει στην Βικυ. καθως φετος δεν προλαβαινα juicing recipes με τιποτε να φτιαξω σαλτσα, για ενα διαστημα τρωγαμε σταθερα αποφλοιωμενες ντοματες ενω οι φλουδε στεγνωναν υπομονετικα στον ηλιο... Πολλα φιλια! Διαγραφή
μαρινακι, σε ειδα στο μπ

No comments:

Post a Comment