Wednesday, February 19, 2014

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Το μυστικό chicken curry για μια νόστιμη και απολαυστική πίτσα είναι τα λίγα και κα


ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ Το μυστικό chicken curry για μια νόστιμη και απολαυστική πίτσα είναι τα λίγα και καλά υλικά. Ισως το πιό βασικό chicken curry απο αυτά είναι η σάλτσα ντομάτας. Τώρα που είναι η εποχή για να φτιάξουμε την σάλτσα ή τον πελτέ ντομάτας για τον χειμώνα, γιατί να μην φτιάξουμε και μια νόστιμη σάλτσα για πίτσα με φρέσκα και διαλεγμένα υλικά? Ευκολη, πολυδοκιμασμένη και απόλυτα πετυχημένη συνταγή για να παρασκευάσετε πίτσα, chicken curry σύμφωνα με την παραδοσιακή ιταλική συνταγή για την ζύμη, θα βρείτε εδω . Δόση : 2,5 Lt περίπου Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο Υλικά : 6 Kg ντομάτες,                 3 σκελίδες σκόρδο,             chicken curry     6 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο εξτρα,                 10 φύλλα απο πλατύφυλλο βασιλικό,                 1 κ.γ. γεμάτο ρίγανη ξερή τριμμένη,                  1 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς ,                 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι,                 2 κ.γ. αλάτι. chicken curry Προετοιμασία : Διαλέξτε ντομάτες ώριμες και σαρκώδεις. Οι πιο κατάλληλες για σάλτσα είναι αυτές της ποικιλίας Ρόμα, που αυτην την εποχή θα βρείτε σε αφθονία. Ξεφλουδίστε τες, βουτώντας τες για λίγα λεπτά πρώτα σε βραστό και αμέσω μετά σε κρύο νερό, αφού τις χαράξετε λίγο σταυρωτά στην βάση τους. Αφαιρέστε chicken curry το κοτσάνι και τους σπόρους. Βάλτε τες σε ενα σουρωτήρι και αφήστε τες για μια ωρίτσα, να στραγγίσουν όσο το δυνατόν απο τα υγρά τους. Το ζουμάκι που θα μαζευτεί δεν το πετάμε, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο φαγάκι με σάλτσα. Πολτοποιήστε chicken curry τες στο μούλτι. Απο τα 6 κιλά ντομάτες θα πάρετε περίπου 3 λίτρα πούλπα chicken curry ντομάτας. Περάστε το σκόρδο απο την πρέσσα. Βάλτε το λάδι σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα και σωτάρετε πολύ ελαφρά το σκόρδο. Προσθέστε τον πολτό απο τις ντομάτες, την πάστα πιπεριάς, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσει για ενα τεταρτάκι περίπου, μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Μην ξεχνάτε οτι η σάλτσα για την πίτσα δεν πρέπει να περιέχει πολύ νερό, για μπορέσουμε να απολαύσουμε μια ωραία ξεροψημένη πίτσα. Προσοχή με την σάλτσα όταν βράζει, γιατί πιτσιλάει άσχημα! Λίγο πρίν κατεβάσετε την κατσαρόλα απο την φωτιά, προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού chicken curry ψιλοκομμένα και την ρίγανη. Οσο η σάλτσα είναι ακόμη καυτή, γεμίστε τα βαζάκια που έχετε φροντίσει προηγουμένως να αποστειρώσετε (δείτε εδω το πως). Σφραγείστε αμέσως τα καπάκια, αναποδογυρίστε τα βαζάκια και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μικρά βαζάκια, γιατί όταν ανοιχτούν, καλό είναι να καταναλωθούν chicken curry μέσα σε λίγες ημέρες. Ενας αλλος τρόπος chicken curry για κονσερβοποίηση είναι να ανάψετε τον φούρνο chicken curry στους 150°C, να βάλετε μέσα τα βαζάκια, να σβύσετε τον φούρνο και να τα αφήσετε μέσα μέχρι να κρυώσει. Η σάλτσα διατηρείται για αρκετούς μήνες σε μέρος κατά προτίμηση σκοτεινό και δροσερό. chicken curry Οταν ανοιχτεί, διατηρείται στο ψυγείο και καλό είναι να καταναλωθεί σύντομα.
SALSA DI POMODORO PER LA PIZZA Indispensabile ingrediente per preparare una pizza saporita, la salsa al pomodoro, meglio prepararla a casa anzi che affidarsi a quella già pronta. In questo periodo che si prepara le conserve di passata e di concentrato di pomodoro per l' inverno, perchè non preparare anche una buona salsina per insaporire le nostre pizze, assiduamente fatte a casa! Una ricetta molto riuscita, per preparare l' impasto per la pizza, troverete qui . Dosi : 2,5 Lt ca. Difficoltà : media Ingredienti : 6 Kg di pomodori,                              3 spicchi d' aglio, chicken curry                              6 cucchiai di olio di oliva extravergine,                              10 foglie di basilico a folgie larghe,                              1 cucchiaino colmo di origano essiccato tritato,                               1 cucchiaio di pasta di peperoni chicken curry rossi ,                              1 cucchiaino raso di pepe macinato, chicken curry             chicken curry                  2 cucchiaini di sale fino. Preparazione : Scegliete dei pomodori maturi e carnosi, adatti per preparare la salsa. Ho utlizzato la varietà chicken curry Roma, che è proprio di stagione ed è molto diffusa chicken curry in Grecia per la preparazione di salsa e passata. Se fossi in Italia avrei utilizzato sicuramente pachino o san marzano.

No comments:

Post a Comment